RTV Noord start met inzameling voor voedselbanken #VB15

We gaan beginnen! Vandaag begint op RTV Noord de actie Samen voor de Voedselbank. Tot en met vrijdag 18 december gaan we zoveel mogelijk producten inzamelen voor Groningers die het zonder noodhulp van de voedselbanken niet redden.
Armoedegrens

In onze provincie leven ruim 7000 mensen -waaronder ruim 2000 kinderen- onder de armoedegrens. In deze gezinnen is geen geld voor bijvoorbeeld nieuwe kleren of verjaardagscadeautjes. Kinderen gaan zelfs vaak zonder ontbijt naar school en er staat niet elke dag een warme maaltijd op tafel.
Gaat dat u ook aan het hart? Help ons dan met het doneren van houdbare levensmiddelen. De voedselbanken zijn volledig afhankelijk van giften en kunnen uw steun dus heel goed gebruiken.

U kunt op verschillende manieren helpen

Breng uw goederen naar een inzamelpunt of naar RTV Noord. U kunt ook zelf een actie organiseren om zoveel mogelijk in te zamelen. En om het nóg makkelijker te maken: via onze virtuele voedselbank kunt u ook online doneren.
Op www.rtvnoord.nl/voedselbank ziet u aan welke producten de voedselbanken de meeste behoefte hebben. U vindt daar ook alle informatie over de actie en kunt er een kijkje nemen in onze virtuele voedselbank.
Uiteraard kunt u de komende twee weken de actie op de voet volgen via radio, tv en onze online kanalen.
En kunt u wel iets missen? Geef dan voor de Groningers die het zo goed kunnen gebruiken. Laten we er samen voor zorgen dat de voedselbanken hen kunnen helpen!