'Franekeradeel is een verademing'

© Gemeente Menterwolde
'Mijn eerste indruk is dat het er in Franekeradeel heel anders aan toegaat.' Dat zegt Eduard van Zuijlen over zijn nieuwe rol als waarnemend burgemeester in het blad Binnenlands Bestuur.
De oud-burgemeester van Menterwolde is duidelijk over het verschil met zijn oude gemeente. 'Het is een verademing om te ervaren dat er geen concurrentie tussen de dorpskernen is', zegt hij.

'Eerder aanbeveling dan probleem'

Van Zuijlen vertrok eerder dit jaar als burgemeester van Menterwolde omdat er volgens hem een verschil van inzicht was ontstaan over de bestuursstijl.
Hij denkt dat het zijn aanstelling in de gemeeente Franekeradeel goed heeft gedaan. 'Ik kan niet zeggen waarom ze op mij vielen, maar volgens mij vonden ze de redenen waarom ik dit voorjaar uit Menterwolde ben vertrokken eerder een aanbeveling dan een probleem.'

'Geen onverantwoorde besluiten'

De inwoner van Tripscompagnie snapt dat ook wel. 'Dat is niet zo raar hoor. Ik heb in Menterwolde gezegd: "Het hoort niet bij een professioneel bestuurder om een kruisje te zetten als er onverantwoorde besluiten worden genomen. Ik doe niet mee aan ritselen en regelen." Dat zegt iets over mijn persoon.'