MSC Siddeburen doet pas op de plaats

© RTV Noord
Er worden in 2016 geen grasbaanraces om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) in Siddeburen gehouden. Het is financieel onverantwoord om het evenement te organiseren.
In de afgelopen jaren is het evenement een aantal keren afgelast door de slechte weersomstandigheden. Dit heeft veel geld gekost. 'De bodem van de kas is al een paar jaar in zicht. Het financiële risico is te groot', zegt voorzitter Harm van der Wolde van MSC Siddeburen.
'Andere organisaties kampen ook met financiele problemen, maar gaan toch door. Wij absoluut niet', voegt Van der Wolde toe.

Buitenlandse coureurs

Ook de terugloop van het aantal Nederlandse rijders met een licentie speelt de baansport in Nederland parten. Om een volwaardig deelmersveld aan de start te krijgen, worden coureurs uit het buitenland gecontracteerd. En dat kost veel geld.

Op termijn

MSC Siddburen hoopt op termijn wel weer de toppers van de grasbaansport te kunnen ontvangen.'We willen in 2017 wel weer onderdeel uitmaken van de ONK, maar niet ten koste van alles' besluit de voorzitter.

Stoppelrace

In 2016 gaat MSC Siddeburen twee keer een stoppelcross organiseren. Dit jaar werd de eerste editie gehouden en dat was een financieel succes.