Kamp wuift kritiek op Dialoogtafel weg

© RTV Noord
Minister Kamp van Economische Zaken herkent zich niet in de kritiek op de Dialoogtafel. Ook is er volgens hem geen sprake van dat deze veel bekritiseerde organisatie uit elkaar is gevallen.
De bewindsman laat dat weten in een brief aan de Tweede Kamer. Daarin geeft hij antwoord op de vele kamervragen die in september zijn gesteld naar aanleiding van de nieuwe opzet van de Dialoogtafel.

Te weinig serieus

Kamp gaat ook in op stevige kritiek van oud-voorzitter Jacques Wallage. Die liet onder meer weten dat de Rijksoverheid de Dialoogtafel te weinig serieus heeft genomen. Ook beweerde hij dat de organisatie uiteen is gevallen door toedoen van de minister, gemeenten en provincie.
'Het beeld dat wordt geschetst, herken ik niet. Alle betrokken overheden hebben zich ingespannen – en doen dat nog steeds – om concrete resultaten te boeken ter verbetering van de situatie in Groningen,' laat de minister de kamer weten.

Belangrijke bijdrage

Hij wijst hierbij op een evaluatieonderzoek van de Rijksuniversiteit, dat is gehouden in opdracht van de Dialoogtafel zelf. 'Uit die evaluatie blijkt dat de Dialoogtafel een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan verschillende dossiers met betrekking tot de aardbevingen in Groningen.'
Kamp bestrijdt verder dat de stekker uit de Dialoogtafel is getrokken. Hij wijst er op dat er door de komst van Nationaal Coördinator Hans Alders een andere opzet nodig was. Daarbij benadrukt hij dat maatschappelijke organisaties in de nieuwe opzet een belangrijke stem hebben.

Om tafel

Dat hij de Dialoogtafel en maatschappelijke organisaties niet betrokken heeft bij belangrijke besluiten, ontkent Kamp ook. Hij wijst erop dat hij met het oog op zijn gasbesluit eind december om tafel zit met zowel maatschappelijke organisaties als Groningse bestuurders.