Mag 'Utopia-Wim' blijven of niet? (spoiler alert)

© Sieme Gerrijts
Spanning onder de volgers van het TV-programma Utopia. Maandagmiddag maakte één van de bewoners bekend wie van de genomineerden het TV-huis moet verlaten.
SPOILER: Onder de genomineerden bouwvakker Wim van Leeuwen uit Huizinge.

Wie o wie?

Rond half drie is het hoge woord eruit. Nieuwe bewoner Ramona maakt duidelijk wie voor haar plaats het huis uit moet. Goed nieuws is er voor bouwvakker Wim van Leeuwen. Wim mag blijven. Dat geldt ook voor genomineerde Bas, één van de populairste bewoners van Utopia. Voor Stefanie stopt het programma, zij moet het huis per direct verlaten.
De bekendmaking was maandagmiddag te volgen via de livestream van het programma. In de loop van deze week is het te zien op TV.

Verblijf verlengd
Het besluit van Ramona betekent dat het verblijf van de 30-jarige Wim uit Huizinge sowieso met twee maanden wordt verlengd. In het TV-huis in Laren wonen in totaal veertien mensen.
In het programma werken de deelnemers aan een eigen samenleving, waarbij ze niet van het terrein af mogen. Met klusjes kunnen ze geld verdienen voor kost en levensonderhoud. Wim geeft als bouwvakker onder meer kluscursussen. 
Utopia is al bijna twee jaar op TV en trekt dagelijks bijna een miljoen kijkers.