Zuidelijke Ringwegcomités slaan handen ineen

© RTV Noord (archief)
De eerste werkzaamheden zijn al begonnen, maar ze geven het niet op: de groep Stadjers die zich verzet tegen de uitbouw van de Zuidelijke Ringweg.
Vijf wijkcomités in het zuiden van de stad, die tot nu toe vooral afzonderlijk actie voerden tegen de plannen, hebben besloten de krachten te bundelen.

Brandbrief

Ze doen dat onder de vlag van de al bestaande Vereniging Groningen Verdient Beter. In een gezamenlijke brandbrief doen ze een dringende oproep aan gemeente en provincie Groningen om de plannen voor de Zuidelijke Ringweg alsnog aan te passen.
Nieuwbakken voorzitter Pieter Sauer weet waarom de wijken de krachten nu gebundeld hebben. 'Iedere wijk heeft nu gezien hoe slecht en gevaarlijk deze plannen zijn. Daarnaast is er een alternatief gekomen. Nu moet het een keer stoppen.'

Plan Muijzert

Sauer doelt op het plan van Piet Muijzert uit Oude Pekela, die een alternatief heeft ontworpen voor de Zuidelijke Ringweg. Muijzert is geen onbekende voor Rijkswaterstaat, de Pekelder bemoeide zich eerder met de verdubbeling van de N33.
Het plan van Muijzert is voor Vereniging Groningen Verdient Beter een optie omdat het de huidige afslagen handhaaft. 'Soms is het beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.'
Verder willen de comités dat de werkzaamheden stop worden gezet en dat er eerst nader onderzoek gedaan moet worden.