Lycurgus over hervorming eredivisie: 'Dodelijk voor de sport'

© Flickr/Sportpixonline (Creative Commons)
Volleybalclub Abiant/Lycurgus reageert gepikeerd op de ingrijpende hervormingsplannen van volleybalbond Nevobo. 'Een groot deel van de plannen staat ver af van de realiteit', zegt coach Arjan Taaij.
De nieuwe plannen van de volleybalbond houden in dat de Nevobo vanaf het seizoen 2017/2018 voor een groot deel het spelersbeleid, sponsoring en entertainment gaat bepalen.
Welke club niet aan deze voorwaarden wil of kan voldoen, wordt teruggezet naar de amateurs.
Een aantal voorbeelden:
-Nevobo bepaalt voor een groot deel welke muziek er wordt gedraaid, welke 'yells' door het publiek worden ingezet en wat de speaker zegt,
-voor familie en vrienden van spelers wordt een apart tribunevak ingericht,
-maximaal twee buitenlandse spelers op het wedstrijdformulier,
-Eredivisieclubs moeten met minimaal vijf clubs uit de regio samenwerken,
-clubs moeten 30 procent van de reclameborden aan de bond afstaan.

Dodelijk

'Deze plannen zijn dodelijk voor de sport'. Toch is de coach van Lycurgus niet helemaal pessimistisch. 'De plannen zijn in contouren uitstekend. Ik ben ook voorstander van regie bij de bond. Maar de plannen van nu zijn ver, ver van de realiteit.'
Taaij vindt ook dat Lycurgus onvoldoende betrokken is bij de vorming van het nieuwe plan. Zaterdag presenteert de Nevobo het plan aan de bondsraad.

'Avondje uit'

Nevobo wil met de nieuwe plannen het niveau in de Eredivisie verhogen en van een volleybalwedstrijd een 'avondje uit' maken.
Het volledige plan is HIER te lezen.