'Geen reden voor extra inspectie bij Klesch Aluminium Delfzijl'

© Astrid Mellema/RTV Noord
De Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ziet geen aanleiding voor een onderzoek bij Klesch Aluminium Delfzijl.
Dat schrijft minister Asscher aan de Tweede Kamer. FNV-bestuurder Albert Kuiper luidde 
 over 'erbarmelijke omstandigheden' in de fabriek.

Uitlaatgassen

Zo zouden medewerkers in de uitlaatgassen van heftrucks moeten werken en is er geen goede brandweerorganisatie. Ook zouden er voor het personeel onvoldoende beschermingsmiddelen aanwezig zijn.
Naar aanleiding van deze noodkreet stelden de PvdA-Kamerleden Tjeerd van Dekken en John Kerstens vragen aan minister Asscher.

Arbeidsomstandighedenwet

Die verwijst naar de ondernemingsraad (or). 'Als medewerkers klachten melden bij de Inspectie SZW, dan kan alsnog worden overgegaan tot onderzoek. Ook als de or klaagt over de arbeidsomstandigheden, volgt een onderzoek door de Inspectie. Dan is een uitspraak mogelijk over eventuele overtredingen van de Arbeidsomstandighedenwet', zegt Asscher.

Stuurgroep

De minister juicht het toe dat een stuurgroep onderzoek doet naar de arbeidsomstandigheden in de fabriek. De FNV en de directie van Klesch zijn dit overeengekomen.
'Dit betekent dat de werkgever zijn verantwoordelijkheid serieus neemt om te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden', besluit Asscher.