Reddingspoging Verkeerspark Assen is mislukt

© Archief RTV Noord/Verkeerspark Assen
De Facebook-pagina 'Wij willen onze Verkeerspark terug Assen' gaat op zwart. Initiatiefnemer Vanessa Trommelen haalt de pagina offline op verzoek van de eigenaar van het park.
'Ik begrijp zijn verhaal', zegt Trommelen. Eigenaar Herman Jasper heeft haar verteld dat er financieel gezien geen toekomst in het park zit. 'Dan heeft de pagina gewoon geen zin.'
Jasper meldde bij de sluiting al dat het openhouden van het park meer kostte dan het sluiten ervan, meldt RTV Drenthe.

Vernielingen

Binnen enkele dagen liketen ruim vijfduizend mensen de pagina op Facebook. Hierdoor kreeg het in 2013 gesloten verkeerspark veel aandacht. Dit zou ervoor gezorgd hebben dat er de afgelopen dagen vernielingen zijn aangericht. Jasper: 'Het is een drama. Dag en nacht gaat het alarm af. Mensen denken dat het vrij toegankelijk is, maar dat is niet zo'.

Dubbel gevoel

'Dat was niet mijn bedoeling', zegt Trommelen. Ze zegt er een dubbel gevoel aan over te houden. 'Ik wilde iets doen voor de kinderen, maar het heeft geen toekomst. Ik heb mijn best gedaan.'
Eigenaar Jasper zegt waardering te hebben voor de passie, die Trommelen voor het behoud van het park liet zien.

Toekomst onduidelijk

De toekomst van het verlaten park blijft onduidelijk. Jasper zegt dat een mogelijke overname een gepasseerd station is. Hij wil dat er een nieuw amusementspark komt op de plek van het oude verkeerspark. Maar de gemeente Assen en de eigenaar zijn het niet met elkaar eens over de invulling. Daarover loopt een rechtszaak.

Dronevideo

Filmmaker Ralph Denessen maakte met zijn drone bijzondere beelden van het verlaten Verkeerspark Assen. Bekijk de video hieronder: