Man krijgt 2,5 jaar cel voor overval op zwangere vrouw

© Flickr/Joe Gratz
Een man uit Midwolda heeft 2,5 jaar gevangenisstraf gekregen voor het overvallen van een zwangere vrouw. Wat hij de vrouw heeft aangedaan, is volgens de officier van justitie een 'horrorscenario'.
De 33-jarige man stond 's nachts bij de vrouw voor de deur. Toen ze de deur opendeed omdat ze dacht dat de kat naar binnen wilde, sloeg hij de ruit stuk en sprong naar binnen.
De vrouw rende verschrikt naar de keuken en probeerde de keukendeur uit alle macht dicht te drukken. Dat lukte niet omdat de man er een mes tussen had gestoken. Toen haar 5-jarige zoontje naar beneden kwam, vroeg ze haar belager of ze hem mocht oppakken. Dat stond de man toe. Het lukte de vrouw toen naar de buren te vluchten en alarm te slaan. De man was een bekende van de vrouw uit het dorp.

Psychisch in de knoop

Op de zitting kon de man niet verklaren waarom hij het had gedaan. Volgens een psycholoog zat de man psychisch in de knoop en is een lange behandeling nodig. De rechters hielden er rekening mee dat de man licht verminderd toerekeningsvatbaar is. 

Contactverbod

De man heeft een proeftijd gekregen van drie jaar. Hij moet zich in die tijd verplicht laten behandelen voor alcoholverslaving en psychische problemen. Ook heeft hij een alcoholverbod gekregen en een contactverbod met het slachtoffer. Hij moet de vrouw een schadevergoeding betalen van ruim 5000 euro en nog eens 3000 euro voor haar zoon. Van de opgelegde gevangenisstraf zijn tien maanden voorwaardelijk.