Bewindvoerders TSN sturen Tweede Kamer brandbrief

Een faillissement van de thuisorganisatie TSN betekent een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van het personeel en de zorg voor hulpbehoevenden. Dat stellen de bewindvoerders van TSN in een brief aan de Tweede Kamer.
Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland kreeg vorige maand
. Daardoor staan in onze provincie 1.200 banen op de tocht en komt de hulpverlening aan 4.300 cliënten in het geding. Landelijk gaat het om 12.000 banen en 40.000 cliënten.

Minder salaris, minder mensen

Volgens de bewindvoerders zal een grote groep medewerkers er in salaris fors op achteruit gaan, als het tot een doorstart van TSN komt.
Bovendien zullen meerdere medewerkers hun baan verliezen, waardoor 'de cliënt-verzorger-relatie verbroken wordt', aldus de briefschrijvers.

Overname

Hetzelfde geldt als er geen doorstart komt. In dat geval zal de dienstverlening worden overgenomen door andere partijen.
Ook dan zullen de werknemers er fors op achteruitgaan. Bovendien is het niet duidelijk of ze dan ook in dienst worden genomen.

Extra geld nodig

De bewindvoerders vinden dat cliënten en medewerkers het meest gebaat zijn bij continuïteit van de onderneming. 'Daarvoor zijn echter wel ondersteunende financiële middelen noodzakelijk', zo stellen zij.