Autosloper laat klanten eigen auto pletten

Wat doe je als autosloopbedrijf, als er steeds minder klanten komen? Dan lok je ze met een gekke reclamestunt. Op het terrein van sloper Appie Maris in Groningen staan hierdoor inmiddels lange rijen.
De sloper laat iedereen de komende week zijn auto zelf slopen. Nadat de banden eraf zijn gehaald en de vloeistoffen zijn afgetapt, is het tijd voor actie. Met een kraan laten klanten een loodzwaar gewicht meters naar beneden vallen op hun bolide. Er blijft dan weinig van over.

Zes cent

Maris hoopt met de stunt klanten bij concurrenten weg te halen. 'Want de concurrentie is hevig.' Net als andere autosloopbedrijven heeft hij het zwaar. De handel ligt al een half jaar nagenoeg stil, omdat de schrootprijs laag ligt. Een kilo brengt maar zes cent op.
Bovendien loopt het aantal aangeleverde sloopauto's terug. Maris denkt dat dit komt omdat automobilisten langer in hun auto's blijven rijden.

Oh! Hij is gevallen

'Een superleuke ervaring', vindt klant Noëlla Keiserie het slopen. 'Ik vond het wel een beetje eng dat je alles zo moest besturen.' Maar op het moment dat ze het gewicht loslaat, is dat voorbij. 'Ik dacht: Oh! Hij is gevallen. Echt heel leuk.'