Post vijfde in massasprint

© Facebook / Bouw en Techniek
Tijdens de negende wedstrijd meetellend voor de KPN Marathon is Robert Post uit Groningen vijfde geworden in de massasprint.
Na de wedstrijd van zaterdag in Den Haag waren de omstandigheden zwaar tijdens het Kampioenschap van Kralingen op de Schaatsbaan Rotterdam. In een levendige wedstrijd probeerden diverse groepjes en groepen het peloton te ontvluchten, maar niemand slaagde daar definitief in.

Massasprint

Het werd een massasprint waarin Garry Hekman uit Gramsbergen en volgend seizoen als wielrenner actief voor de Noordelijke Wielervereniging Groningen de snelste bleek. Het was zijn derde zege van het seizoen. Evert Hoolwerf uit Eemdijk werd tweede en Ingmar Berga uit Hoogeveen derde.

Net tekort

Post kwam net tekort voor het podium en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. In het algemeen klassement bleef Berga leider. Post staat zesde. In het jongerenklassement is Post tweede achter Hoolwerf. Bij de vrouwen eindigde Daniëlle Lissenberg-Bekkering uit Den Ham als achtste. Janneke Ensing uit Gieten won, net als zaterdag in Den Haag.