Verrassende muziek tijdens De Nacht van Noord

De sfeer zat er goed in tijdens de opnames van De Nacht van Noord zaterdagavond in MartiniPlaza. Artiesten als De Troebadoers, Zuver Scheerwol, Jan Keizer en Annie Schilder, Robin IJzerman en Henk Wijngaard zweepten het publiek flink op. De artiesten werden begeleid door het Noordpool Orkest.
Thema van het muziekfestijn was 'Zo heb je ze nog nooit gehoord'. En dat bleek. Zo kroop Erwin de Vries in de huid van David Bowie. Oud-Songfestival deelnemer Humphrey Campbell vertolkte Too Much Love Will Kill You van Queen.

'Ik wilde bijna afzeggen.'

De ervaren Henk Wijngaard beleefde in ieder geval niet veel plezier aan de voorbereidingen van zijn optreden. De zenuwen gierden bij de Stadskanaalster door het lijf. ''Dit soort optredens ben ik niet gewend. Ik speel nooit met zo'n groot orkest. Zingen onder begeleiding van een 42-koppig orkest is natuurlijk prachtig, maar ik heb er slapeloze nachten van gehad.''

Henkie

De zenuwen leken op het podium van de zanger af te vallen. Het publiek riep dan ook luidkeels 'Henkie, Henkie' door de zaal.
De hoogtepunten van De Nacht van Noord worden op Oudejaarsavond uitgezonden op TV Noord.