Seniorenvereniging Eemsdelta:'Oudjes moet je niet achter de geraniums zetten'

De kersverse Seniorenvereniging Eemsdelta begint pas per 1 januari 2016, toch zijn er al tweehonderd senioren die zich hebben aangesloten bij de club.
Voorzitter Peter Oosterhuis vindt het een 'grote verrassing'. Zoveel nieuwe leden had hij nu nog niet verwacht. 'Toen we in oktober een bijeenkomst hadden voor alle ANBO-leden om te praten over ons ongenoegen wist ik wel dat er veel mensen baalden van het beleid van de ANBO. Er waren 120 leden die per direct wilden overstappen. Maar de aanmeldingen blijven nu maar binnenstromen', zegt Oosterhuis.

Misstanden ANBO

De voormalig afdelingsvoorzitter vindt het jammer dat het zo gelopen is. Volgens Oosterhuis heeft het oude bestuur er alles aan gedaan de misstanden tussen het landelijke bestuur en de afdelingen in de Eemsdelta op te lossen maar dat was tevergeefs.

Activiteiten organiseren

'Je moet oudjes niet achter de geraniums zetten' zegt Oosterhuis 'en daar is de ANBO nu mee bezig. Wij willen juist activiteiten ondernemen zoals kaarten, toneelspelen of een leuke stad bezoeken, maar geen lobby naar Den Haag'. Ook kunnen de ouderen bij de seniorenvereniging terecht voor onder meer het invullen van de belastingformulieren.

Nieuwjaarsbrunch

De Seniorenvereniging Eemsdelta is opgericht in oktober door het voormalige afdelingsbestuur van de ANBO in Appingedam, Delfzijl en Wagenborgen. Dat gebeurde uit onvrede over het beleid van het landelijke bestuur van de belangenorganisatie voor ouderen. De eerste activiteit is de Nieuwjaarsbrunch op 9 januari.