Treant Zorggroep en Zilveren Kruis sluiten alsnog akkoord

© RTV Noord (archief)
De patiënten van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal, die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis Achmea, kunnen opgelucht ademhalen.
De Treant Zorggroep en Zilveren Kruis hebben een contract voor 2016 gesloten.

Budgetpolis

Er is alleen geen contract voor de budgetpolis. Verzekerden, die vragen hebben over waar zij terecht kunnen voor ziekenhuiszorg, moeten hiervoor in overleg met de verzekeraar.

Moeizaam

Treant en Zilveren Kruis hebben lang onderhandeld over een akkoord. Max Bijwaard van Treant zei eerder tegen RTV Noord. 'Het komt er op neer dat Zilveren Kruis Achmea niet genoeg wil betalen. Om wat voor bedrag het gaat? Laten we zeggen dat er een significant verschil is.'

Gedeelde verantwoordelijkheid

Na moeizame gesprekken is er dus alsnog een overeenkomst. 'We zijn blij dat we er uiteindelijk uit zijn gekomen, vooral omdat patiënten en cliënten in de regio hiermee verzekerd zijn van ziekenhuiszorg', zegt voorzitter Marcel Kuin van de raad van bestuur van de Treant Zorggroep.
'Treant en Zilveren Kruis hebben elkaar nodig in de doorontwikkeling van toekomstbestendige zorg in de regio. Daar hebben we een gedeelde verantwoordelijkheid in.'
Investeren
Beide partijen hebben ook afgesproken om de komende jaren te investeren in een gezamenlijke aanpak om de zorg in de regio beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar te houden.