Bibliotheek krijgt plek in voormalig postkantoor Appingedam

De gemeente Appingedam doet het voormalige postkantoor aan het Professor Cleveringaplein weer van de hand. De gemeente gaat het verkopen aan twee ondernemers. Ook is een nieuwe invulling voor het gebouw gevonden.
Op de eerste etage krijgt de bibliotheek er een volledig nieuw onderkomen. Op de begane grond komen kantoren voor de Woongroep Marenland, de Stichting Openbaar Onderwijs Marenland en de Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs Noordkwartier.

Verkoop

Woensdag hebben alle partijen de afspraken bekrachtigd in een raamovereenkomst. De gemeenteraad moet donderdag nog wel akkoord gaan met de verkoop van het pand.
De gemeente Appingedam kocht het voormalige postkantoor eerder dit jaar, na lange onderhandelingen, voor 450.000 euro van PostNL. Het is niet bekend voor hoeveel geld het pand nu wordt verkocht.

Verduurzaamd

De nieuwe eigenaren, Jan Nieuweweg en Klaas Oudman, laten het gebouw volledig vernieuwen en verduurzamen. Alleen het casco van het pand blijft overeind, de rest wordt helemaal gestript.
In het gerenoveerde gebouw komt veel glas, waardoor het volgens de gemeente 'een heel open en vriendelijk karakter' krijgt.

Herinrichting

De werkzaamheden aan het postkantoor gaan gelijk op met de herontwikkeling van de voormalige HEMA-locatie in het centrum van Appingedam. Zo komt er meer groen en extra parkeergelegenheid rondom het plein.
Het is de bedoeling dat in januari 2017 alles klaar is.