Bestuurscrisis bij VV Wildervank

Het complex van VV Wildervank aan de Woortmanslaan
Het complex van VV Wildervank aan de Woortmanslaan © Google Street View
Het voltallige bestuur van VV Wildervank is maandagavond opgestapt. Dat besluit werd genomen na onder meer onenigheid met assistent-trainer Edwin van Calkar van het eerste zondagelftal.
Volgens demissionair voorzitter Suzanne van Tongeren heeft Van Calkar meerdere bestuursbesluiten niet gerespecteerd.

Vernielingen tijdens kamp

Zo was er onenigheid over een trainingskamp naar het Spaanse Marbella. Het bestuur wilde niet dat dit georganiseerd werd uit naam van de club, omdat ballen en hesjes bij het vorige trainingskamp in Marbella twee jaar geleden werden vernield.
'Het is een jonge groep en er wordt flink wat alcohol genuttigd. De vorige keer ging het mis. Daar wil ik nu geen verantwoordelijkheid meer voor nemen', verklaart Van Tongeren.

Ontslag hoofdtrainer

Ook het vertrek van hoofdtrainer Jaap Veldhuis doet de gemoederen hoog oplaaien. Veldhuis was twee jaar in dienst, maar het bestuur wil zijn contract niet meer verlengen wegens de nieuwe Wet werk en zekerheid. 'We zouden hem dan na twee jaar een vast contract moeten geven. Dat brengt te grote financiële risico's met zich mee voor de club. Maar blijkbaar stond een deel van de mensen niet achter dit besluit.'
In eerste instantie besloot Van Tongeren zelf op te stappen. De andere bestuursleden zagen het vervolgens ook niet meer zitten en schaarden zich achter de voorzitter. 'Dat had ik echt niet verwacht. Sommigen zitten al 25 jaar in het bestuur. Het plezier was mij ontgaan, maar dat hoefde niet te betekenen dat anderen ook weg moesten.'

Zaterdag overleg

Van Calkar laat weten dat hij zaterdag een gesprek heeft met het bestuur om de kou nog enigszins uit de lucht te krijgen. Tot die tijd wil hij niet inhoudelijk reageren op de bestuurscrisis bij de zondag derdeklasser. Hij zegt niet de intentie te hebben voorzitter te worden van de club.
Het bestuur is op dit moment demissionair. Tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering moet een nieuw bestuur gekozen worden.
VV Wildervank heeft bijna zevenhonderd leden. De club kwam eind vorig jaar in het nieuws toen twee supporters een grensrechter mishandelden tijdens een wedstrijd bij de junioren.