Gratis kerstpakket voor minima in Appingedam en Delfzijl

Speciaal voor de minima in de ogeving van Appingedam en Delfzijl zamelt Marion Puister sinds 2013 kerstpakketten in. Ook dit jaar kunnen mensen, die wel wat extra's kunnen gebruiken, rekenen op zo'n pakketje. Volgens Puister is er een hoop stille armoede in de Fivelstreek en daarom worden er komende vrijdag en zaterdag ruim tweehonderd pakketten rondgebracht.
Samen met een handvol vrijwilligers is Marion Puister druk bezig de pakketten in te pakken. 'Overal komt wat lekkers in, maar ook standaardproducten zoals pannenkoekenmeel en pasta' legt ze uit.

Elk jaar meer mensen een kerstpakket
Volgens Puister komen er elk jaar meer mensen bij die graag wat extra's tijdens de kerstdagen willen ontvangen. 'Er is een hoop armoede' zegt ze, 'dat merk je aan alles. Elk jaar worden de verhalen schrijnender. We hebben ook echt een stop moeten inlassen want er was meer vraag dan pakketten'.

Iedereen onder de armoedegrens komt in aanmerking
Mensen konden zich via onder meer de website www.kerstactieprovinciegroningen.nl aanmelden maar ook hielp de gemeente Appingedam mee. 'De gemeente heeft iedereen die onder de armoedegrens leeft een brief gestuurd met een aanmeldingsformulier, en zo weten wij weer aan wie we een pakket kunnen geven' zegt Puister.

Speciale verrassing
Naast levensmiddelen en lekkers zit er dit jaar nog een bijzonder cadeautje in voor de ontvangers. Ze mogen namelijk naar een sportwedstrijd in Groningen. Puister: 'We hebben kaartjes gekregen van een bekende club, dat is helemaal fantastisch. Alleen we zoeken nog vervoer, dus mocht iemand een bus te leen hebben? Dan hoor ik het heel graag'.
Deel dit artikel:

Recent nieuws