Gevluchte snelheidsduivel loopt nog steeds vrij rond

© Roderick Spijk/112 Groningen
De man die dinsdagavond na een politieachtervolging bij Usquert werd gepakt, maar uit de politieauto wist te vluchten, heeft zich tegen de afspraak in nog niet gemeld bij de politie.
Bij
, waarbij snelheden tot 150 kilometer per uur werden gehaald, veroorzaakte de Groninger een aanrijding met een tegemoetkomende auto. Daardoor raakte een vrouw gewond.

Ontsnapping

Nadat de man gearresteerd was en in de politieauto werd gezet, bekommerde de agent zich om de gewonde vrouw. Ondertussen wist de arrestant uit de politieauto te ontsnappen.
Woensdag werd zijn identiteit achterhaald en legde de politie contact met hem, er werd afgesproken dat hij zich diezelfde dag nog zou melden. Dat is donderdag nog niet gebeurd.

In de gaten gehouden

'We weten wie het is', zegt politiewoordvoerder Natalie Schubart. 'Hij wordt in de gaten gehouden en is al eens ergens gesignaleerd. We geven hem nog de kans zichzelf alsnog te melden. En anders bekijken we wat er mogelijk is om hem te arresteren. Daar moet eerst een rechter naar kijken, omdat het 'buiten heterdaad' is.'