Wordt de parkeergarage naast de Vismarkt een megafietsenstalling?

De gemeente Groningen wil de parkeergarage aan de Haddingestraat ombouwen tot megafietsenstalling. Het is een van de opties om de parkeeroverlast van fietsen in de binnenstad te bestrijden.
Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar het plan. Zodra de parkeergarage onder het Groninger Forum in gebruik genomen wordt, zouden de vierwielers in de Haddingestraat plaats moeten maken voor tweewielers. Hoeveel fietsen er kunnen staan, is nog niet duidelijk.

Fietsparkeervakken

Ook wordt op verschillende plekken in het centrum het aantal fietsparkeervakken uitgebreid. Vanaf begin volgend jaar komen op de volgende plekken tientallen nieuwe vakken:
-Oosterstraat
-Westerkade
-Herestraat/Gedempte Zuiderdiep
-Vismarkt
-A-Kerkhof
-Oude Ebbingestraat
-Nieuwe Ebbingestraat
-Guldenstraat (in plaats van fietsenrekken)
-Grote Markt Noordzijde (in plaats van fietsenrekken)
Verder komen er vijf tijdelijke fietsparkeervakken op de volgende plekken:
-Vismarkt/Pelsterstraat
-Nieuwe Ebbingestraat
-Folkingestraat
-Herestraat

Mobiele fietsenstalling

Om de fietsenoverlast op de Vismarkt op zaterdagen tegen te gaan, wordt naast de Korenbeurs een mobiele fietsenstalling geplaatst. Ook zoekt de gemeente een plek voor een automatische ondergrondse fietsenstalling in de buurt van de Herestraat/Gedempte Zuiderdiep.

Fietsstewards

Daarnaast zorgen geparkeerde fietsen in de Poelestraat op uitgaansavonden voor veel overlast, onder andere voor hulpdiensten. Daarom worden er speciale fietsstewards ingezet die uitgaanspubliek naar een fietsparkeervak op de Grote Markt gaan begeleiden.