Achilles 1894 zondag op de bres voor Traoré

Rachid Traoré met zijn begeleider Lianne van der Werf van het Alfa-college
Rachid Traoré met zijn begeleider Lianne van der Werf van het Alfa-college © RTV Noord
Rond de wedstrijd Be Quick 1887 tegen Achilles 1894 uit Assen wordt zondag actie gevoerd voor Alfa College-leerling Rachid Traoré, die bij de Drenten speelt.
Dat meldt RTV Drenthe. De 19-jarige jongen vluchtte drie jaar geleden uit Burkina Faso, waar zijn ouders om het leven kwamen. Hij woont in het azc van Zweeloo en
te worden. 

Speciale shirts

'De eerste selectie van Achilles 1894 zal met speciale t-shirts de warming-up van de wedstrijd doen. Bij de wedstrijd worden leerlingen van de school van Traoré uit Groningen uitgenodigd', aldus Achilles-voorzitter Ronald Keen.

Naar Ter Apel voor vertrek

Traoré heeft donderdag van de IND te horen gekregen dat hij zich op 4 januari moet melden in de vrijheidsbeperkende locatie in Ter Apel, ter voorbereiding op z'n uitzetting. 

Hoger beroep

De advocaat van Traoré gaat in hoger beroep en burgemeester Peter den Oudsten van Groningen heeft toegezegd z'n netwerk aan te boren om te kijken wat er nog mogelijk is.
Burgemeester Bouwmeester van Coevorden, de gemeente waar Traoré nu woont, wil hem daarbij ondersteunen, maar ziet te weinig aanknopingspunten in zijn dossier om een actieve rol te gaan spelen.