Blog: De laatste loodjes...

© RTV Noord
Jet en haar man raakten hun bedrijf kwijt na gezondheidsproblemen. Wat overbleef was een grote schuldenlast. Haar man werkt in loondienst om die weg te werken, maar desondanks zijn ze aangewezen op noodhulp.
Net als vorig jaar schrijft ze tijdens de actie over haar dagelijkse ervaringen.
De actie loopt ten einde en de balans kan bijna worden opgemaakt. Wat waren er ontroerende momenten! Kinderen die inzamelingen hielden, mensen die kwamen doneren en dan hun verhaal vertelden waarom ze dat deden. Wat een inzet van de medewerkers van RTV Noord en de jongens en meiden in de Mediacentrale! Respect voor allen!
Wat viel vaak het begrip 'houdbare producten'. Ik geef hier direct toe dat ik 's middags wel eens skipte naar die andere radiozender zonder gepraat, omdat ik het gewoon even niet meer trok. De verzoeken om pasta, suiker, bloem enz. Omdat het soms voelde alsof mensen het speciaal kwamen brengen voor ons gezin en ik de neiging voelde opkomen om me te verstoppen. Even niet... Even gewoon zijn, net als de rest.
Want voor ons en voor veel anderen is het woord voedselbank niet alleen een woord. Het is keiharde realiteit. Brood op de plank en een aardappel op je bord. Ik hoop echt dat u nooit te maken zal krijgen met de termen 'wekelijkse verstrekking' en de halfjaarlijkse controle om te kijken of je nog wel in aanmerking komt. Dat u gewoon uw eigen boodschappen kunt blijven doen en vooral de behoeftes van uw kind(eren) zelf kan blijven vervullen. Zelfstandig, zonder afhankelijk te zijn van de goedheid van anderen. Dat u nooit genadebrood hoeft te eten. Want zo voelt het voor mij.
Het is soms om zo moedeloos van te worden. Maar door acties als deze krijgen de tweeduizend kinderen in onze provincie weer wat lucht. Iets extra's op hun bord of in hun broodtrommel. Dank daarvoor!
Ik wens u allemaal een hele fijne Kerst en een voorspoedig 2016!