'Plannen voor outlet center Winschoten veranderen vooralsnog niet'

Er lijkt zich een meerderheid voor een Factory Outlet Center (FOC) af te tekenen in de gemeenteraad van Assen.
Maar die lijkt voor de FOC-plannen in Winschoten vooralsnog geen gevolgen te hebben.

Niet officieel

Wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) van de gemeente Oldambt zegt nog geen conclusies te kunnen trekken, aangezien de Asser raad geen officieel besluit heeft genomen.
'Tot die tijd kan ik er niet zo veel over zeggen', zegt Broekhuizen. 'Wij zijn bezig met een haalbaarheidsonderzoek en we nemen alle feiten daarin mee. Uiterlijk 1 april moet er een 'go' of een 'no go' zijn.'

Op koers

Projectontwikkelaar VastGoud zit achter de plannen in Winschoten en gaat daar vooralsnog gewoon mee door. Harm de Vries van VastGoud: 'We liggen op koers met het onderzoek. We wisten al langer dat dit speelde in Assen'.
VastGoud koopt de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl van de Ommelander Ziekenhuis Groep. In de locatie in Winschoten moet outlet center Fort Lucas verschijnen.
Cocurrentie met regionale winkels
Drie andere Groninger gemeenten staan niet te springen om de ontwikkelingen in Assen. Stadskanaal, Veendam en Hoogezand-Sappemeer hebben eerder al een brief met hun bezwaren gestuurd naar het Asser gemeentebestuur.

'Die brief staat nog steeds', zegt een woordvoerder daarover. De drie gemeenten vinden het onverstandig dat er extra vierkante meters verkoopvloer komen, waar merkkleding wordt verkocht, die ook in de regionale winkelcentra ligt.
Over het FOC in Assen wordt komend jaar een definitief besluit genomen. In Winschoten moet op 1 april duidelijk worden of het FOC uberhaupt haalbaar is.