TSN Thuiszorg kan lonen december uitbetalen

De 12.000 medewerkers van TSN Thuiszorg kunnen eventjes opgelucht ademhalen. Volgende week krijgen ze hun salaris van december en hun eindejaarsuitkering.
Het was maar zeer de vraag of dit zou lukken. Want TSN Thuiszorg staat op de rand van de financiële afgrond. Vorige maand vroeg het bedrijf
aan.

Openstaande rekeningen

De bewindvoerders hebben er bij de gemeenten, die klant zijn bij TSN Thuiszorg, erop aangedrongen zo snel mogelijk hun openstaande rekeningen te betalen. Aan die oproep is gehoor gegeven. Dat zorgt voor een adempauze.

Loonsverlaging

Maar hierbij moet wel worden gezegd dat veel medewerkers minder loon hebben gekregen dan waar ze eigenlijk recht op hebben. De directie wilde eigenlijk de lonen met twintig tot dertig procent verlagen om de financiële nood te verlichten. Maar de rechter stak hier een stok je voor en draaide de loonsverlaging terug.

Definitieve oplossing

De bewindvoerders melden dat ze voorlopig geen kans zien om aan dit gerechterlijk besluit te voldoen. Inmiddels zijn ze in hoger beroep gegaan. Ze hopen nog steeds een definitieve oplossing te vinden om een faillissement te voorkomen. Veel hangt af van de gemeenten. Die moeten bereid zijn meer te betalen voor dan ze nu meestal doen.