Hoekstra wil Noorwegen, maar Abbingh wil Roemenië in de finale

Lois Abbingh en Sanne Hoekstra zijn het niet met elkaar eens. Ze hopen beide op een andere tegenstander in de finale van het WK handbal. Hoekstra hoopt op Noorwegen en Abbingh op Roemenië.
'Daar zitten heel veel teamgenoten van mijn club Baia Mare in', zegt Abbingh vrijdag na de gewonnen halve finale tegen Polen (30-25). 'En om dan goud te pakken is natuurlijk helemaal mooi', lacht Abbingh, die
.

Verschil in voorkeur

Vrijdagavond spelen Noorwegen en Roemenië om de andere finaleplek. Hoekstra hoopt juist dat Noorwegen wint. 'Dat is handballand nummer 1. Dat lijkt me geweldig. Eens kijken hoe lang we ze bij kunnen houden. Favoriet zijn we dan niet, want Noorwegen heeft zoveel ervaring en heeft al veel titels gepakt', zegt de Winschotense.

Hoekstra speelt niet

Overigens maakt Hoekstra die wedstrijd zondag mee vanaf de tribune. Ze zit niet bij de selectie voor de finale. Ze verving Martine Smeets vlak voor de start van het toernooi, maar zij is fit genoeg bevonden om weer aan de selectie te worden toegevoegd. Abbingh zit wel bij de selectie.