Straf voor Bedumer die ongeluk veroorzaakte valt lager uit

© Katherine Kerry/Flickr (Creative Commons)
Voor het veroorzaken van een aanrijding waarbij drie mensen gewond raakten is een 69-jarige Bedumer veroordeeld tot een boete van 500 euro. Daarnaast is de man een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden opgelegd.
Tegen de man werd twee weken geleden een
en een half jaar voorwaardelijke rijontzegging geëist.

Tijdelijke kruising

Op 28 maart reed de man 's avonds op de Noordzeeweg in de stad tegen een auto aan die uit de Beneluxweg kwam. Het ging mis op een tijdelijke kruising. Die was aangelegd vanwege wegwerkzaamheden. Er waren ook tijdelijke verkeerslichten neergezet.

Te laat

De man, die met zijn vrouw van een feestje kwam, verklaarde dat hij te laat zag dat het verkeerslicht voor hem op rood stond. 'Ik zag het pas vlak voor ik de kruising opreed en toen kon ik niet meer op tijd remmen', aldus de Bedumer. Naar eigen zeggen was hij afgeleid, maar waardoor kon hij zich in de rechtszaal niet meer herinneren.

Breuken en kneuzingen

Met een snelheid van zo'n vijftig kilometer per uur reed hij tegen de auto van een ander echtpaar op. De bestuurster raakte zwaargewond: ze belandde met onder meer breuken in haar bekken en een hersenschudding in het ziekenhuis. Haar man liep meerdere kneuzingen en een gescheurde enkelband op. Hij kon weken niet werken.
De vrouw van de Bedumer liep ook een aantal kneuzingen op. Zelf bleef hij ongedeerd.

Mildere straf

Het ongeval had ook diepe indruk gemaakt op de Bedumer. Bovendien nam hij nadien contact op met de slachtoffers. Dit siert de man, vonden de rechters. Daarom legden ze hem een mildere straf op.