Groninger analist handbalsters: 'Noorwegen is favoriet'

De Nederlandse handbalvrouwen zijn zondag de underdog tegen Noorwegen in de finale van het WK in Denemarken. Tot die conclusie komt analist Richard Dik uit Winschoten. Zaterdag was hij druk met het analyseren van de tegenstander in de eindstrijd.
Dik zat op zijn hotelkamer naar beelden te kijken van de Noorse vrouwen. En hij is onder de indruk van het spel. 'Ik ben wel blij met Noorwegen als tegenstander omdat ik denk dat het een geweldige finale wordt. Ze zijn ook redelijk goed te analyseren. Het team speelt hele duidelijke concepten dus dat is wel mooi. Ze zijn natuurlijk wel de favoriet, terwijl je dat liever zelf bent in de finale', vertelt Dik.

Medaille

De speelsters en de technische staf hebben zondag na de finale sowieso een zilveren medaille om de nek hangen. Voor Dik zit dat er niet in. 'Daarvoor sta ik er te ver af, maar dat is ook niet erg', zegt hij met een glimlach.
De vrouwen trainden zaterdagmiddag als voorbereiding op de finale. Een opvallende speelster die op het veld stond was Sanne Hoekstra uit Winschoten. Ze zit zondag op de tribune omdat Martine Smeets weer terug is van een blessure. Smeets leeft met haar mee.

Twee kanten

'We hebben het erover gehad dat er twee kanten aan het verhaal zitten. Aan de ene kant was het natuurlijk super voor haar dat ze de afgelopen wedstrijden heeft mogen spelen. Maar ik begrijp heel goed dat het vervelend is dat ze de finale niet kan spelen.'
Hoekstra is zondag wellicht de grootste supporter van het team. 'Ze blijft bij de ploeg, ze zal ook bij de prijsuitreiking zijn, maar ik denk dat er nog wel meer grote supporters op de tribune zullen zitten', zegt bondscoach Henk Groener.