Van de Looi: 'Nog niet nagedacht over toekomst'

© JKBeeld
Of FC Groningen-trainer Erwin van de Looi volgend seizoen nog trainer is bij de club is nog ongewis. Hij heeft nog niet over volgend seizoen nagedacht.
Dat zei Van de Looi zondag in het Radio Noord-programma Noord Sport. Tijdens de uitzending werd vooruit gekeken naar volgend seizoen.
'Mijn contract loopt af, maar ik heb er nog helemaal niet over nagedacht waar ik volgend seizoen zit. Ik ben aan het werk. Dat gaat in zo'n sneltreinvaart, je hebt dan weinig tijd om es lekker te gaan overpeinzen hoe je toekomst er uitziet.'

3 mei 2015

Tijdens de uitzending werd ook terug gekeken op afgelopen seizoen. Over het hoogtepunt hoefde Van de Looi uiteraard niet lang na te denken. Zondag 3 mei 2015, de dag waarop FC Groningen geschiedenis schreef door de KNVB-beker te winnen, is logischerwijs de mooiste dag.
Toch denkt de trainer niet vaak terug aan die bijzondere zondag. 'In die week erna denk je er een paar keer over na, maar na zo'n huldiging sluit ik het heel snel af. Daarna begin je aan een nieuw seizoen. Dan vergeet je wat er eerder is geweest', zegt Van de Looi.

Regie

In het gesprek werd ook ingegaan over de rol van de vertrokken spelers en hoe die wordt ingevuld door de nieuwe spelers. 'We zijn in de breedte sterker geworden, maar de absolute uitschieters zijn we kwijtgeraakt. Het is wat degelijker.' Er mist enigszins regie legt Van de Looi uit. 'Maar hou er rekening mee dat Lindgren geblesseerd is', voegt hij toe.
De trainer en spelers gaan vanaf zondag genieten van de winterstop. Op zondag 3 januari moeten de spelers zich weer melden bij de club. Twee weken later moet de FC weer in de Eredivisie aantreden. Dan staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma.