Be Quick is 'Herbstmeister' na overwinning op Achilles

Be Quick 1887 uit Haren heeft zondag in de Hoofdklasse C met 2-0 gewonnen in de uitwedstrijd tegen Achilles 1894 uit Assen.
Door de overwinning gaat de ploeg van trainer Mischa Visser als nummer één de winterstop in.
De eerste minuten waren met twee grote kansen achter elkaar voor de thuisploeg. Vervolgens knokte Be Quick zich in de wedstrijd. Na een kans van Gino Fokkens, wist topscorer Fabian Stevens de score in Assen te openen. Met de 0-1 score gingen de ploegen de rust in.

Man minder

Na een uur spelen kon Chris Tiesinga inrukken nadat hij zijn tweede gele kaart had ontvangen na een overtreding op Rachid Traoré. Toch maakten de Harenaren met een man minder een kwartier voor tijd de beslissende 0-2. Romano Djababoe hield oog voor de situatie en schoof de bal na een actie beheerst in de verre hoek.

Rentree Lanjouw

Opvallend was dat Be Quick- topscorer aller tijden Willem Lanjouw, die dit jaar afscheid nam van het hoogste amateuriveau, zijn rentree maakte twintig minuten voor tijd. Dit kwam doordat Visser personele problemen had. Zo was aanvaller Daan Driever al met vakantie. De 33-jarige Lanjouw die meer dan 200 keer scoorde in eerste elftallen speelt normaal gesproken nog in het derde elftal.
In de slotfase kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar. Be Quick staat na 13 gespeelde wedstrijden bovenaan de Hoofdklasse C met 30 punten. Juliana '31 uit Malden staat twee punten achter de Groningers.