Ook Achilles komt in actie voor Traoré

'Rachid moet blijven'. Dat staat zondag op de t-shirts van zijn club Achilles 1894 uit Assen. De voetbalclub komt in actie voor de uitgeprocedeerde Rachid Traoré.

Traoré heeft vorige week te horen gekregen dat hij, na drie jaar, uitgezet zal worden. Hij moet terug naar Burkina Faso waar hij geboren is, maar waar hij geen familie meer heeft. Z'n beide ouders zijn inmiddels overleden.

Alfa-college

Traoré speelt in het eerste van Achilles en gaat naar het Alfa-college op school. Eerder hield die school ook al een actie tegen de dreigende uitzetting van Traoré.
Rens Spijkers, een docent van Traoré, kon de actie van de voetbalclub waarderen. 'Wij zijn als school weken druk bezig met actievoeren, maar dat zij dit als club doen dat vind ik prachtig.'

Spandoek

Ook de bezoekende club, Be Quick uit Haren, toonde zich solidair door een spandoek met een steunende tekst erop te ontrollen.
De datum van uitzetting, 4 januari, komt steeds dichterbij. Door actie te blijven voeren hopen zowel Achilles als het Alfa-college dat Traoré kan blijven. 'Er moet een beslissing worden genomen en in dit geval de juiste, Hij moet gewoon blijven', besluit Spijkers.