Veelpleger krijgt celstraf voor stelen condooms

Een 37-jarige Stadjer heeft zes maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, opgelegd gekregen. De man wordt gestraft voor het stelen van vijf pakken condooms en het gebruik van geweld.
De man had nog een voorwaardelijke celstraf van 85 dagen op zijn naam staan en mag die nu ook uitzitten.
De Stadjer werd in september in een supermarkt in Groningen betrapt op het stelen van condooms. Hij sloeg op tilt toen hij hierop werd aangesproken. Medewerkers van de supermarkt pakten de man beet en de dief riep tijdens de worsteling dat hij zou bijten als hij niet los werd gelaten.
'Ik werd gesmoord en kreeg geen lucht', verklaarde de man tijdens de zitting zijn gedrag.

iPhones

Een maand later werd hij samen met een 38-jarige man uit Leeuwarden betrapt bij een bedrijfsinbraak in de Friese hoofdstad. Uit de broek van de Stadjer rolden meerdere iPhones.
Het dossier bracht teveel onduidelijkheden wat betreft de rol van de Groninger. Er was bijvoorbeeld geen sporenonderzoek binnen het gebouw verricht. De Groninger had de schijn tegen, maar de rechter zag te weinig bewijs om de Stadjer voor deze bedrijfsinbraak te veroordelen.

Veelpleger

De Groninger heeft een ellenlang strafblad op zijn naam staan. In 2011 belandde de man nog in een kliniek voor veelplegers. Ondanks dit traject kwam hij opnieuw met justitie in aanraking. De Stadjer kampt met een harddrugsverslaving en moet in de nieuwe proeftijd zich hiervoor laten behandelen.