Elwin Baas geeft rapportcijfers aan FC Groningen

Zowel uitgeschakeld in de beker als Europees, maar nog volop in de race om de vierde plaats in de Eredivisie. Zo staat FC Groningen er met de kerst voor.
FC Groningen-watcher Elwin Baas kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft. 'Twee puntjes uit zes wedstrijden in Europa. Dat is wel teleurstellend. Uitgeschakeld in de beker. In de competitie gaat het qua resultaten op zich prima.'
Toch is er gemor onder de supporters. Dat is ontstaan uit het vertoonde spel zegt Baas. 'Daar kan ik ze wel gelijk in geven. Het mag wel wat leuker.'

Tibbling

Nu het winterstop is, is het tijd om een aantal FC Groningen-spelers én de trainer een cijfer te geven. Te beginnen met een topper: middenvelder Simon Tibbling krijgt een 7,5. 'Hij is de meest stabiele speler', licht Baas toe.
Hedwiges Maduro komt er niet zo goed vanaf: hij krijgt een 4,5. 'Hij heeft het naar mijn inziens tot op heden niet kunnen brengen', zegt Baas.

Net voldoende

Trainer Erwin van de Looi komt er met een zesje vanaf. 'Ik vind het resultaat het allerbelangrijkste, hij presteert aardig goed. Maar toch zie ik niet het leuke, frivole voetbal', besluit Baas.