Moederbedrijf Scapino vraagt uitstel van betaling

© RTV Noord
Macintosh Retail, moederbedrijf van de winkelketens Scapino, Dolcis, Invito en Manfield, heeft bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend. Het bedrijf heeft bijna twintig winkels in de provincie Groningen.
Macintosh meldde maandag al dat het bezig was kopers te zoeken voor zijn winkelketens. Het waarschuwde dat die gezien de hoge schuld en slechte marktomstandigheden waarschijnlijk bitter weinig zouden opleveren. Geen van de gegadigden heeft echter een bod op tafel gelegd dat een oplossing biedt voor de huidige situatie.

Kopers gezocht

Uitstel van betaling voor de moedermaatschappij, vaak een eerste stap richting faillissement, is daarmee volgens Macintosh 'de enig overgebleven optie'. Als de rechtbank die heeft verleend en een bewindvoerder heeft aangesteld, zal bekeken worden voor welke onderdelen van de groep een verkoop mogelijk is.

Steun in moeilijke tijden

'De huidige situatie is zeer teleurstellend voor alle betrokken partijen', zei topman Kurt Staelens. Vooral voor onze werknemers, toeleveranciers en aandeelhouders, die ons bedrijf loyaal hebben gesteund in deze moeilijke tijden.'
Hieronder een overzicht van de winkels van Macintosh Retail in de provincie Groningen:
Scapino: Delfzijl, Appingedam, Bedum, Uithuizen, Hoogezand, Haren, Leek, Groningen (3x), Stadskanaal, Ter Apel, Veendam, Winschoten
Dolcis: Groningen(2x) Invito: Groningen Manfield: Groningen