Abbingh: 'Teleurstelling overheerst, maar ik ben wel trots'

Ze veroverden afgelopen weekend een plaatsje in de harten van de sportliefhebbers: de dames van het Nederlands handbalteam.
Bij het WK in Denemarken verrasten ze met zilver, Noorwegen was in de finale te sterk. Het was een tweede plaats met een Gronings tintje. Lois Abbingh, Sanne Hoekstra en video-analist Richard Dik droegen allen een steentje bij aan de zilveren plak.

Terugkijken

Het is inmiddels twee dagen geleden dat het WK is afgelopen. Tijd dus om voorzichtig terug te kijken. Abbingh doet dat met gemengde gevoelens: 'Ik ben in eerste instantie blij dat we een medaille hebben, maar het gevoel van 'we hadden ook goud kunnen winnen' overheerst', zegt Abbingh in Noord Vandaag.
Dik spreekt van een 'fantastische prestatie'. Zijn analyse ten spijt wisten de Noorsen de finale te winnen. 'Maar zij zijn wel een stapje verder', zegt Dik.
Toch weet Abbingh de analyses van Dik te waarderen. 'We hebben heel veel aan zijn werk. Mensen beseffen niet hoeveel tijd erin gaat zitten', aldus Abbingh

Rio

Dan vooruitkijkend naar de kwalificatie voor de Olympische Spelen: 'We hebben een gunstige loting. We gaan dat zeker niet meer uit handen geven. Wij moeten gewoon naar Rio toe', besluit Abbingh gedecideerd.