Schip vastgelopen in de Eems

Een binnenvaartschip is donderdagmorgen vastgelopen in de Eems. Het schip voer van de Eemshaven richting Delfzijl om een vracht stenen te lossen.
Het gaat om de Mira Cedenatho, een binnenvaartschip uit Nederland. Het schip is ter hoogte van de Eemscentrale in de Eemshaven aan de grond gelopen.

Teveel aan de kant

Volgens woordvoerder Marie-Lou Gregoire van Groningen Seaports voer het schip teveel aan de kant van de vaargeul. De schipper meldde zich in het commandocentrum en voer vervolgens richting Delfzijl. 'Onze mensen hebben aan de Duitse havenautoriteit in Knock het vermoeden uitgesproken dat het schip teveel aan één kant voer.'
Het Duitse havencentrum dacht dat dit meeviel, met als gevolg dat het schip aan de rand van de vaargeul is vastgelopen.

Getijden afwachten

Vermoedelijk gaat het uren duren voordat het schip weggesleept kan worden, omdat het water nu zakt. 'Het is nu een kwestie van de getijden afwachten wanneer de schipper verder kan', aldus Gregoire.
De situatie is nu een zaak voor Rijkswaterstaat en het Duitse havencentrum. Op dit moment is een politieboot ter plaatse, ondersteund door de sleepboten Gruno 4 en Gruno 5.
Aangezien het schip buiten de vaargeul is vastgelopen is de vaarroute niet geblokkeerd. Het heeft daarom geen gevolgen voor de vaarroute van andere schepen.