Reddingsactie voor obs De Ent in Hellum

Het einde lijkt nabij voor openbare basisschool De Ent in Hellum. Vorig jaar had de school 63 leerlingen, nu zijn dat er nog maar 33. Ouders, leerkrachten en Dorpsbelangen voeren nu actie om de school open te houden.
Moeilijk

Kleine scholen in de gemeente Slochteren hebben het moeilijk. Drie scholen gingen de afgelopen jaren al dicht. Nadat de stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren (OPOS) dit jaar haar toekomstplannen presenteerde, lijkt het aantal kleine scholen in de gemeente alleen maar harder terug te lopen. OPOS wil het aantal scholen in Slochteren terugbrengen van acht naar vijf. Veel ouders besloten dit niet af te wachten en hun kinderen nu al naar een andere school te sturen.

Rooskleurig

Volgens Charlotte Bouwman van Dorpsbelangen zijn de prognosen voor de komende vijf jaar echter rooskleurig. 'Het lijkt er op dat we ieder jaar ongeveer een aanwas hebben van ongeveer zes a zeven nieuwe jonge kinderen. We hebben ook een peuterspeelzaal in het dorp, dus de prognoses zien er gewoon hartstikke goed uit.'

Actieplan voor de Ent

Ouders, leerkrachten en Dorpsbelangen werken achter de schermen hard aan een reddingsplan voor De Ent. 'We proberen de school op de kaart te zetten via veel publiciteit', zegt Esmee Dijkman, een van de actievoerende ouders. 'Daarnaast zijn we bezig met een verbeterplan voor de school. Hoe dat er precies uit komt te zien is nog onduidelijk. Daar wordt op dit moment nog hard aan gewerkt.
Enquête
Een enquête onder dorpsbewoners heeft al laten zien dat 98 procent voor het open houden van de school is. Het actieteam 'Houd de Ent Open' wil zo snel mogelijk met Stichting OPOS in gesprek.