Keizer wordt vierde in 'helse tocht'

© Lotto Jumbo
Martijn Keizer heeft het volbracht. De wielrenner uit Muntendam stapte maandagmorgen in Roden om zes uur op de mountainbike voor de Drenthe 200. Ruim acht uur later kwam hij na 200 kilometer door de blubber en over onverharde wegen over de finish in Roden.
Onno Reijnhout uit Donderen won de monstertocht, maar de renner van Team LottoNL-Jumbo werd niet onverdienstelijk vijfde. 'Wat Onno heeft gedaan is ongelooflijk,' zegt Keizer. Reijnhout kwam uiteindelijk een half uur eerder binnen dan Keizer.

Om je heen kijken

'Op een gegeven moment merk je dat de eerste plek niet meer haalbaar is. Op dat moment kijk je voor je en achter je. Dan probeer je je plek vast te houden', legt Keizer uit.

Helse tocht

Keizer is natuurlijk gepokt en gemazeld in het wielrennen. Voor 200 kilometer draait hij dan zijn hand normaliter niet om. Maar de Drenthe 200 is een ander verhaal.
'Je staat daar om zes uur 's ochtends in het donker aan de start. Je ziet niks en tachtig procent is onverhard. Je moet veel meer opletten. Dat maakt het een helse tocht.'

Prikkel

Keizer reed de tocht 'voor de leuk, maar het is wel een prikkel voor je lichaam, dus je gaat er wel profijt van hebben in het wegseizoen', besluit Keizer.