Marcel van Buuren wordt jeugdtrainer bij Chinese topclub

Marcel van Buuren, oud-speler en jeugdtrainer van BV Veendam en FC Groningen, vertrekt als trainer naar China.
Van Buuren, tot dit seizoen werkzaam als trainer van FC Groningen B1, wordt jeugdtrainer bij de Chinese topclub Guangzhou Evergrande. Hij gaat het hoogste jeugdteam trainen, de Onder 19.

Netwerk

De voormalig aanvaller heeft de baan te danken aan zijn netwerk. 'Toen ik nog bij Veendam werkte werd ik in mijn laatste jaar benaderd door Karlsruhe SC', vertelt Van Buuren. 'Daar werkte Marco Pezzaiuoli en daar heb ik al die jaren contact mee gehouden.'

Halve wereld gezien

Dankzij deze Pezzaiuoli, die tegenwoordig hoofd jeugdopleidingen is bij Guangzhou Evergrande, gaat Van Buuren aan de slag in China. Het is niet de eerste klus in het buitenland voor de trainer. 'Vanuit Abu Dhabi en Qatar heb ik de halve wereld gezien. Het is niet de eerste reis die ik zal ondernemen.'

Grote namen

Van Buuren komt in elk geval bij een absolute topclub terecht, die vijf keer kampioen van China werd en de Aziatische Champions League twee keer wist te winnen. Momenteel is de Braziliaan Luis Felipe Scolari er hoofdtrainer, in het verleden zaten grote namen als Fabio Cannavaro en Marcelo Lippi er op de bank. 'Ik denk dat het een hele grote club is', zegt Van Buuren.

Toernooien

De oefenmeester begint op 2 januari aan zijn nieuwe klus. Dan komt de Onder 19 van Guangzhou Evergrande naar Duitsland om twee toernooien te spelen. Op 11 januari reist het gezelschap - inclusief Van Buuren - naar China.
Van Buuren was dit seizoen hoofdtrainer van de Friese hoofdklasser Drachtster Boys. Deze club moet voor de tweede seizoenshelft op zoek naar een opvolger.