Run op waardevermeerderingsregeling houdt aan

Groningers blijven zich massaal storten op de waardevermeerderingsregeling voor het aardbevingsgebied. Die wordt 1 januari stopgezet en dat blijft niet zonder gevolgen.
In anderhalve week tijd zijn er tweeduizend aanvragen ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). En dat is goed voor een bedrag van acht miljoen euro.
Inwoners van de elf erkende aardbevingsgemeenten met minimaal duizend euro schade hebben nog drie dagen de tijd om de premie van vierduizend euro voor energiebesparende maatregelen aan te vragen. Dat geldt ook voor mensen die in deze gemeenten een huis hebben gekocht. Gedupeerden buiten dat gebied hebben een maandje langer.

Helft uit de stad

De helft van de aanvragen komt uit de stad Groningen. Gedupeerden in de stad met minimaal duizend euro schade konden tot voor kort geen gebruik maken van de regeling. Vanaf 18 december kan dat tijdelijk wel. Zij hebben tot 31 januari de tijd om de premie van vierduizend euro in de alsnog wacht te slepen.
Vorige week liep het al storm bij SNN, dat de uitvoering regelt. Deze week is het nóg drukker. Topdag is tot nu toe de maandag na de kerst. 'Het is blijkbaar een veelbesproken thema tijdens feestdagen, want gisteren hebben we de meeste aanvragen tot nu toe binnengekregen', licht woordvoerder Nadiena Kram van SNN toe.

Extra personeel

De verwachting is dat de drukte tot de jaarwisseling aanhoudt. Er is extra personeel ingehuurd. Ook zijn medewerkers teruggeroepen van vakantie.
Meer informatie over het stopzetten van de waardevermeerderingsregeling: http://www.snn.eu/waardevermeerdering/