Spartaans het nieuwe jaar in met de Helweek

Radjin en Marije Ramdas van CrazyWorks
Radjin en Marije Ramdas van CrazyWorks © RTV Noord/Karin Sitalsing
Elke avond om tien uur naar bed. Elke ochtend om vijf uur op. Eén nacht zelfs helemaal doorhalen.
Geen smoesjes

Elke dag sporten. Geen alcohol. Geen tv. Niet kletsen met collega's en sociale media en contacten bewaren voor na werktijd. Extreem hard en gefocust werken. Niets meer uitstellen, maar hoppetee, al die rotklusjes gewoon doen. Geen smoesjes. En dat een week lang.

Harde reset

De Helweek verandert je leven, belooft de Noorse mental coach Erik Bertrand Larssen, een oud-militair die een hype veroorzaakte met zijn boek - Helweek dus. Aan het eind van de week weet je precies wat je wil met je leven én hoe je dat voor elkaar kan krijgen. Een soort harde reset voor lichaam en geest, zeg maar.

Goede voornemens vergeten

Die uitdaging kun je natuurlijk op eigen houtje aangaan. Maar om het volhouden iets gemakkelijker - correctie: iets minder moeilijk te maken, organiseert sportschool CrazyWorks in Groningen een Helweek. In de derde week van januari, omdat tegen die tijd de meeste mensen hun goede voornemens alweer lang en breed vergeten zijn.

Spartaanse sporters

Eigenaar Radjin Ramdas kwam op het idee toen hij het boek las. De sportschool gaat in de Helweek elke ochtend om zes uur open en biedt speciale workouts voor de deelnemers. Ook kunnen de Spartaanse sporters elkaar inspireren en gezamenlijk hun voortgang evalueren.