Amateurhistoricus wil openbare raadsvergadering over naam sporthal Veendam

Amateurhistoricus Robbie Oosting uit Veendam blijft volharden in zijn strijd om de naam van sporthal 'De Hoogkamp' te wijzigen.
Deze sporthal is vernoemd naar de Veendammer burgemeester Jan Anne Hoogkamp, die in de Tweede Wereldoorlog als burgemeester
zou hebben gegeven voor Jodendeportatie.

Steun

Oosting staat daarin niet alleen. Naast de steun van het Centraal Joods Overleg uit Amsterdam en de Vereniging Kinderen van Verzetsdeelnemers heeft ook Stichting 4/5 mei in Wildervank zich achter de amateurhistoricus geschaard.

Openbare raadsvergadering

De inwoner van Veendam vindt dat de lokale politiek zich in een openbare raadsvergadering dient uit te spreken over de kwestie. 'De gemeente Veendam is eigenlijk om de rapportage van professor Doeko Bosscher heengegaan', stelt hij. Dat onderzoek gaf volgens de gemeente geen aanleiding om de naam van de sporthal aan te passen.

Don Quichotte

Of deze openbare raadsvergadering gaat komen, is nog de vraag. Oosting zegt het zelf ook niet te weten. 'Ik denk dat het een heel moeilijk verhaal gaat worden. Ik voel me net een Don Quichotte tegen de gemeente.'