Nieuwjaarsduik kan in Groningen op negen plaatsen

© Ko van Leeuwen
Liefhebbers van de Nieuwjaarsduik opgelet. Groningers hoeven namelijk geen urenlange reis naar Scheveningen te maken, de provincie Groningen biedt voldoende alternatieven.
Er zijn namelijk negen locaties in Groningen waar de Nieuwjaarsduik kan worden volbracht.

De meeste vinden plaats op Nieuwjaarsdag.

Garnwerd trapt af

De eerste is op 1 januari in Garnwerd, daar plonzen de meest fanatieke duikers om 13.00 uur in het Reitdiep. Om 13.15 uur wordt er gedoken bij de ijsbaan in Wehe-den Hoorn. Botjes Zwembaai in Zuidbroek en het Heeresmeer in Nieuwe Pekela zijn de volgende plekken, daar wordt op 1 januari om 14.00 uur gedoken.
Een half uur later wordt er in Stedum in de Stemer haven gedoken en in Siddeburen springt men om 15.00 uur in het water van de ijsbaan. Aan de Zeebadweg in Delfzijl wordt op Nieuwjaarsdag om 16.00 uur in de Eems gesprongen.

Na Nieuwjaarsduik

Mochten liefhebbers van de koude plons op 1 januari niet kunnen, de dagen erna biedt Groningen voldoende kansen. Zo wordt er op 2 januari om 12.00 uur een nieuwjaarsduik georganiseerd bij het Oldambtmeer in Blauwestad, terwijl op 3 januari om 12.30 uur bij de Kardingeplas een menigte het water inrent.
En mocht u de sprong in het diepe wagen, lees dan eerst de tips van de Reddingsbrigade.