Hans Nijland is Groninger van het Jaar

FC Groningen-directeur Hans Nijland is Groninger van het Jaar 2015. Dat maakte RTV Noord-directeur Gijs Lensink donderdagmiddag bekend in het radioprogramma Alle 50 Goud op Radio Noord.
Nijland kreeg de voorkeur boven de genomineerden Annemarie Heite (bekend als voorvechtster voor aardbevingsproblematiek) en acteur Marcel Hensema (Mijn Ede, Mijn Tweede en Hollands Hoop). Er zijn meer dan tienduizend stemmen uitgebracht.

Topjaar

De directeur beleefde met FC Groningen een topjaar. In mei won de Trots van het Noorden de KNVB-beker en dankzij de bekerwinst mocht FC Groningen Europees voetbal spelen.
Hans Nijland komt door de verkiezingswinst in een illuster rijtje te staan. Vorig jaar won supervrijwilliger Hannie Havenga. Eerdere jaren wonnen onder meer Arjen Robben, Pé Daalemmer & Rooie Rinus, Ron Jans, Erik Nevland en Ranomi Kromowidjojo de prestigieuze prijs.

Oeuvreprijs

Genomineerde Marcel Hensema is niet met lege handen blijven staan. Hij heeft de Oeuvreprijs in de verkiezing Groninger van het Jaar gewonnen. Grietje Pasma, oud-directeur van de 4 Mijl en Harm Post, directeur van Groningen Seaports gingen hem hierin voor.