Iris Achterhof droomt van voetbalcarrière in Amerika

Rond de jaarwisseling is Iris Achterhof weer even terug in Nederland. Ze geniet van het succesvolle eerste jaar dat ze achter de rug heeft. Iris werd namelijk direct uitgeroepen tot Rookie of the Year. Oftewel het grootste voetbaltalent van de Amerikaanse universiteitscompetitie voor vrouwen.
Passie

In Nederland kwam ze uit voor SC Heerenveen. Daar moest ze Oranje-spits Vivianne Miedema voor zich dulden. Toen de kans zich voor deed om de overstap te maken, hoefde ze niet lang na te denken.
'Mijn familie en vrienden wisten altijd al dat ik graag in Amerika wou studeren. Als ik dat dan ook nog combineren kan met mijn grote passie, voetbal, dan moet je die kans grijpen', zegt Iris.

Vertrouwen

Wat gek genoeg in Nederland niet lukte, lukt in Amerika wel. Iris denkt dat dat met vertrouwen te maken heeft: 'Ik begon natuurlijk erg goed en kreeg direct het vertrouwen van iedereen. Mijn teamgenoten zijn erg blij met me en ze hebben me hier goed opgevangen.'

Droom

Op 8 januari keert Iris terug naar Amerika en vervolgt ze haar droom om uiteindelijk de top, de Amerikaanse profcompetitie voor vrouwen te halen. 'Dat is niet voor iedereen weggelegd maar ik ga alles geven om dat te bereiken', besluit Iris haar verhaal.