Gehaaide telefoondief krijgt bijna twee jaar cel

© brett jordan / Flickr Creative Commons
Een 32-jarige Stadjer heeft een celstraf van één jaar en negen maanden gekregen omdat hij vier mensen hun telefoon afhandig maakte.
Hij klampte hen aan met de vraag of hij even mocht bellen. Daarna weigerde hij de telefoon terug te geven, waarbij hij soms met geweld dreigde of een mes toonde. Zijn jongste slachtoffer was 14 jaar.

Ook laptop gestolen

Verder was de Stadjer verantwoordelijk voor een diefstal in een woning aan de Poelestraat. Hij was met de bewoonster mee naar huis gegaan voor een drankje en was met haar laptop weer vertrokken.
Niet meewerken
De officier van justitie eiste een deels voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank zag daarvan niet het nut in, omdat de man zich in de rechtbank weinig gemotiveerd toonde om mee te werken aan een behandelplan. 

Nog langer de cel in
De Stadjer is verslaafd aan drugs en staat bekend als veelpleger. Hij moet bovenop de nieuwe straf nog drie maanden de gevangenis in wegens een eerdere voorwaardelijke straf. Bovendien moet hij 500 euro schadevergoeding betalen aan een van de slachtoffers die hij beroofde van een telefoon.