Oud en Nieuw relatief rustig verlopen in provincie

In de provincie Groningen zijn tijdens Oud en Nieuw geen grote incidenten geweest. Zowel de brandweer als de politie spreekt van een relatief rustige nacht.
De politie heeft tijdens de jaarwisseling 48 aanhoudingen verricht. Het ging daarbij voornamelijk om vechtpartijen, mishandeling, vernieling, het afsteken van illegaal vuurwerk, dronkenschap en belediging. Van de arrestanten zijn er 32 in de cel gezet. 

Weinig schade
Bij de brandweer deden zich ook geen grote calamiteiten voor. In totaal zijn de blusploegen zes keer ter plaatse geweest voor gebouw- of woningbranden en enkele keren voor kleinere bijgebouwen. Dit ging om kleine incidenten, die weinig schade veroorzaakten.

In totaal werden in de provincie Groningen meer dan honderd buitenbranden geblust, vergelijkbaar met voorgaande jaren. 

De brandweer had onder meer te maken met de vernieling van een transformatorhuisje in Zuidhorn door zwaar vuurwerk. Ook raakte een inwoner van Winschoten gewond aan gezicht en hand, vermoedelijk toen hij met vuurwerk aan het knutselen was.

Post Vinkhuizen
RTV Noord-verslaggever Berton van Balveren ging tijdens Oud en Nieuwe mee met de brandweermensen bij de post Vinkhuizen in de Stad. Zij moesten de laatste jaren vaak uitrukken. Net als de collega's in de rest van de provincie moesten de brandweerlieden van de post Vinkhuizen vooral veel buitenbrandjes blussen tijdens de jaarwisseling.

'Het is rustig', zegt Sander Henstra net na twaalf uur wanneer het vuurwerk losbarst. 'Op de meeste plekken is het gezellig en we proberen het ook gezellig te houden.'

Andere sfeer
Voor de hulpdiensten, die traditiegetrouw elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen op de Vismarkt, is werken tijdens Oud en Nieuw speciaal. 'Het wijkt af van het normale uitrukken. De sfeer is ook heel anders. Het is op de kazerne gezelliger. Er zijn natuurlijk ook meer mensen op straat', zegt brandweervrouw Martina Huinder.
Meer over dit onderwerp:
112nieuws brand GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws