Martiniziekenhuis over Oud en Nieuw: 'Drukker dan verwacht'

© Collin Nissink
In tegenstelling tot de politie en brandweer had het Martiniziekenhuis in de stad het donderdagnacht drukker dan verwacht.
De eerste hulp ving verschillende mensen op met verwondingen door vuurwerk en ook het brandwondencentrum kon aan de bak.

Dertig patiënten

'In de nacht hebben we dertig patiënten gezien', zegt Tessel Horsman van het ziekenhuis. 'Over de hele dag waren het er zelfs honderd.'
Hoewel er werd geanticipeerd op de drukte, was het aantal gewonden toch onverwacht hoog. 'Het was drukker dan verwacht', zegt Horsman.

Vier opnames

Onder de dertig patiënten waren negen vuurwerkslachtoffers. Vier van hen waren dusdanig gewond dat ze zijn opgenomen in het brandwondencentrum. Twee van deze slachtoffers raakten gewond door het afschieten van carbid. Dit zijn minder carbidslachtoffers dan vorig jaar.

Campagne

Het brandwondencentrum startte dit jaar in samenwerking met de brandweer een campagne om het aantal slachtoffers tegen te gaan. 'Het lijkt erop dat deze campagne iets heeft geholpen, maar uit ervaring weten we dat mensen zich op Nieuwjaarsdag zich nog melden met verwondingen', besluit Horsman.