Rasmus Lindgren: 'Hoop weer van grote waarde te kunnen zijn'

Rasmus Lindgren verbaasde vorig seizoen vriend en vijand met een uitstekend tweede seizoenshelft als centrale verdediger. Na de zomer heeft de Zweed die goede lijn niet door kunnen trekken. Reden: een enkelblessure.
Hij draait kort om zijn as. Sprint in het partijspel tegen nieuweling Alexander Sorloth en gooit er op het mooie gras in Costa Ballena een pittige sliding uit. Niets lijkt er meer op dat Rasmus Lindgren een maandje geleden nog apart van de groep trainde met een serieuze enkelblessure.

Fit

'Ik ben fit,' zegt hij na afloop van de ochtendtraining op dinsdag. Fit genoeg om over anderhalve week in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht aan de aftrap te kunnen staan? Al lachend antwoord hij: 'Ik ben nu verdediger hè, dat scheelt want dan hoef je niet zoveel te lopen. Ik heb ook niet veel wedstrijden nodig om een bepaald ritme te krijgen.' Als het aan hem ligt dan start hij volgende week zondag thuis tegen Utrecht gewoon in de basis.
Over die periode van zijn enkelblessure wil de inmiddels 31-jarige Zweed niet veel woorden aan vuil maken. 'Ik baalde enorm, maar dat is nu verleden tijd. Ik probeer nu gewoon fit te blijven en steeds fitter te worden en dan hoop ik net als vorig seizoen opnieuw van grote waarde te kunnen zijn.'

Mooi half jaar

Het kan zomaar zo zijn dat dit het laatste trainingskamp van Lindgren met FC Groningen wordt. Hij heeft, net als bijvoorbeeld Michael de Leeuw, een aflopend contract. Veel over zijn toekomst kan en wil hij nog niet kwijt. 'Ik concentreer me nu alleen op fit worden. Probeer een mooi half jaar te spelen en dan zien we wel weer', Lindgren laat weten dat er nog geen gesprek met Groningen gepland staat.
In het verleden heeft hij wel eens aangegeven graag zijn carrière te willen afsluiten in zijn geboorteland Zweden, maar dat betekent niet dat dit volgend seizoen al zo ver is. 'Ik ben nog heel jong dus dat kan altijd nog later,' lacht de aanvoerder diplomatiek de vraag weg.