Ook Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en Steve Madden zijn failliet

© Lex van Lieshout/ANP
Vrijwel alle afzonderlijke ketens van winkelbedrijf Macintosh zijn nu officieel failliet. De rechtbank in Maastricht sprak dinsdag het faillissement uit over Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en Steve Madden.
Macintosh, dat als moederbedrijf bijna twintig winkels in de provincie Groningen heeft, werd vorige week zelf al failliet verklaard. Dochter Scapino vroeg onlangs uitstel van betaling aan.

Geen kopers

De bewindvoerders probeerden de afgelopen dagen kopers te vinden voor de formules van het bedrijf. Geen enkele partij hapte toe, waarna besloten werd om ook voor de ketens een aanvraag tot faillissement in te dienen.
Het omvallen van Macintosh betekent dat landelijk ongeveer 5.000 medewerkers op straat komen te staan. Om hoeveel mensen het in Groningen gaat, is onbekend.

Overnamekandidaten

Het CNV vreest dat er geen interesse is voor hele ketens. De vakbond denkt dat de filialen los overgenomen zullen worden.
De bewindvoerders zeggen nog in gesprek te zijn met diverse overnamekandidaten. Daarbij worden volgens hen alle scenario's onderzocht, inclusief verkoop van delen van het retailbedrijf.